Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Δυναμική κόσμου και παράνοια αγάπης




Τι κι αν η Κυπρος εχει τοσες ομαδες; Τι κι αν ερχονται παιχτες ονοματα, παιχτες ταλεντα; Το μεγαλειο μιας ομαδας φαινεται απ τον κοσμο της και στην Κυπρο μονο μια ομαδα εχει τον κοσμο που ολες οι ομαδες και ολοι οι παιχτες Κυπριοι και ξενοι θα ονειρευονταν να εχουν στο πλευρο τους.

Και αυτη η ομαδα δεν ειναι αλλη απ την μεγαλη μας αγαπη, την Ομονοια...Η Κυπρος απο το 1948 γεννα και θα γεννα Ομονοιατες, σ ολες τις πολεις, παντου.

Με την φυγη της διοικησης Σεραφειμ, γυρισε μια νεα σελιδα στις ταξεις της λαοφιλεστερης ομαδας της Κυπρου. Στοχος της νεας διοικησης ηταν να αποκτησει ξανα η ομαδα την αγωνιστικη της αιγλη και να γινει ανταξια της ιστοριας και του κοσμου της.

Δεν ειναι καθολου τυχαιο το γεγονος οτι οι αιωνιοι αντιπαλοι χρησιμοποιωντας ακομη και τα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης προσπαθησαν να πολεμησουν αυτη την προσπαθεια της νεας διοικησης. Γνωριζαν και γνωριζουν οτι μια Ομονοια που θα εμπνεει εμπιστοσυνη στους οπαδους της και που θα αποκτησει την αγωνιστικη δυναμικη που ειχε στις χρυσες δεκαετιες, θα μεγαλουργησει για πολλα χρονια και με τον κοσμο της που την ακολουθει, θα παει 100 βηματα πιο μπροστα απ τις υπολοιπες ομαδες σε σημειο που δεν θα μπορουν να την ανταγωνιστουν σε κανενα επιπεδο. Βλέπετε ποιος ηλιθιος θα επενδυσει σ αλλες ομαδες με 4000 οπαδους ανα παιχνιδι, την στιγμη που η Ομονοια θα εχει 15 χιλιαδες και θα σπαζει το ενα ρεκορ μετα το αλλο σε εισιτηρια και διαρκειας;

Αυτο που φοβόνταν αυτα τα δυο χρονια, φαινεται οτι θα το παθουν. Η κατακτηση του πρωταθληματος στην δευτερη μολις χρονια της νεας διοικησης, πραγμα πολυ δυσκολο αφου η ομαδα αναγκαστικα αλλαζε ολοκληρο ροστερ, ηρθε να βαλει τα βασικα θεμελια για την εναρξη μιας νεας χρυσης δεκαετιας για την Ομονοια.

Μετα οι φετεινες μεταγραφες που ηταν συνεχεια των επιτυχημενων μεταγραφων του περασμενου Ιανουαριου, ειναι η καλυτερη αποδειξη οτι η διοικηση της Ομονοιας, ξεφυγε απ το καλουπι του πρωταρη και σιγα σιγα αρχιζει να ωριμαζει και να σκεφτεται διαφορετικα. Πολυδαπανες μεταγραφες τελος, την ποιοτητα μπορεις να την βρεις και μεσα απο φτηνες μεταγραφες, φτανει να δουλευεις επαγγελματικα σε θεματα αναζητησης παιχτων. Και η διοικηση Νεοφυτου απ τον περασμενο Ιανουαριο αυτη την πολιτικη ακολουθει ενισχυοντας το τμημα σκαουτιγκ.

Ακομη και στην περιπτωση Λουα Λουα αν ρωτησεις καποιον τριτο ή καποιον δημοσιογραφο να σου πει ποσα πιστευει οτι θα αμοιβεται ο παιχτης στην Ομονοια, θα σου πει διπλάσιο ποσο απ το πραγματικο. Και σ αυτη την περιπτωση η Ομονοια κινηθηκε με μεθοδικοτητα εκμεταλλευομενη το μειωμενο συμβολαιο που ειχε ο παιχτης στην δευτερη παρουσια του στον Ολυμπιακο και καταφερε μ αυτον τον τροπο να παρει εναν σπουδαιο ποδοσφαιριστη με χαμηλο κοστος.

Το ροστερ της Ομονοιας επιτελους διατηρηθηκε σε μεγαλο βαθμο. Αποχωρησαν καποιοι παιχτες, ηρθαν καποιοι αλλοι με περγαμηνες. Κριτης το γηπεδο, αλλα η αξια τους αδιαμφισβητητη. Ειδικα οταν μιλαμε για παιχτες που περασαν την πορτα της πρωτης ομαδας της Μπαρτσελονα και αποτελουσαν βασικο μερος της δευτερης ομαδας της.

Ηδη οι αλλες δυο μεταγραφες της ομαδας που ειναι στις προπονησεις απ την αρχη της προετοιμασιας, ο Ισραηλινος Σπουγκιν και ο τερματοφυλακας Γεβριτς αφησαν τις καλυτερες εντυπωσεις στην προετοιμασια και στα μεχρι τωρα φιλικα.

Τελος για να ολοκληρωθει το παζλ μενει ο κοσμος ν αγκαλιασει την προσπαθεια και να ξεφυγει απ αυτα που μας εχει συνηθισει. Να υπερβαλει εαυτον, να τους κανει ολους να παραμιλουν. Η διψα του κοσμου της Ομονοιας για επιτυχιες και διακρισεις δεν εσβησε με την κατακτηση του τιτλου. Χθες ο κοσμος εστειλε το δικο του μηνυμα προς πασα κατευθυνση. Καταφερε να ξαφνιασει ακομη και τους ανθρωπους της διοικησης που βρεθηκαν στο αεροδρομιο για να παραλαβουν τους παιχτες. Η αγαπη, η τρελλα αυτου του κοσμου για την Ομονοια μετατραπηκε σε μια φανταστικη ατμοσφαιρα υποδοχης στα νεα αποκτηματα και σιγουρα οσοι βρισκονταν στο αεροδρομιο χθες για αλλους λογους, δεν πιστευαν στα ματια τους. Τουριστες ρωτουσαν γιατι τοσος κοσμος στο αεροδρομιο, ακομη και οπαδοι μας που πηγαν στο αεροδρομιο νομιζοντας οτι θα συναντουσαν 100 συντροφους δεν πιστευαν στα ματια τους απ αυτο που εβλεπαν. Τα αποκτηματα ηρθαν, ο κοσμος οσο περνουσε η ωρα παρανοουσε. Φωτοβολιδες, φωνες, συνθηματα, μπατσοι και υπαλληλοι του αεροδρομιου σε απογνωση. Τετοια ατμοσφαιρα ουτε σε αγωνες αλλων ομαδων δεν συναντουμε. Τα φλας γι ακομη μια φορα αρχισαν να αναβοσβηνουν. Η μαγεια του πρασινου λαου θα μεταφερθει και σ αλλες χωρες απ οσους τουριστες ειχαν την τυχη (και ατυχια γιατι ταλαιπωρηθηκαν οσοι τουριστες ηρθαν εκεινη την στιγμη στην Κυπρο)να ζησουν την Ομονοιατικη τρελλα. Σιγουρα αυτη τους η εμπειρια θα τους μεινει αξεχαστη αφου και οι ιδιοι δεν εκρυψαν τον θαυμασμο τους σ αυτο που γινοταν μεσα και εξω απ το αεροδρομιο.
Ακομη και οι Ισπανοι τα ειχαν χαμενα. Φαινοταν στα ματια τους. Αλλο να περνας διπλα απο οπαδους και απλα να σε κοιτουν ή να σε φωτογραφιζουν και αλλο να χεις χιλιαδες τρελλους γυρω σου να σ αγκαλιαζουν να φωναζουν τ ονομα σου ρυθμικα και να σ ακουμπουν στην πλατη λεγοντας σου welcome to omonoia, fuck apoel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου