Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010




Στο κοιμητηριο Κωνσταντινου και Ελενης λιγα μετρα μακρια απο τους ταφους αυτων που αντισταθηκαν στο προδοτικο πραξικοπημα, υπαρχουν και ταφοι των απεναντι. Αυτων που συμμετειχαν στο πραξικοπημα και σκοτωθηκαν στην προσπαθεια τους να καταλησουν την Δημοκρατια. Μια προσπαθεια που ειχε ως αποτελεσμα ν αρχισει η αντιστροφη μετρηση για την καταστροφη της Κυπρου μας και να περασει σχεδον η μιση στα χερια των Τουρκων.

Καθε χρονο αυτους που συμμετειχαν στο πραξικοπημα, τους τιμα το κομμα της δεξιας ο Δημοκρατικος Συναγερμος και το κομμα της πλακας το ΕΥΡΩΚΟ. Αλλα στα ματια του περισσοτερου κοσμου αυτοι οι νεαροι θεωρουνται προδοτες της πατριδας μας.

Το αν ειναι προδοτες ή θυματα δεν μας απασχολει. Αλλωστε ειναι γνωστο το τι γινοταν στο σωμα των καταδρομων και τι εκαναν τα τοτε φασισταρια σε Μακαριακους και αριστερους που υπηρετουσαν στους καταδρομεις.

Αυτο που μας κανει να ντρεπομαστε και μας γεμιζει μ αγανακτηση ειναι οτι τα φασισταρια της τοτε εποχης εμειναν ατιμωρητα. Σκοτωσαν μεχρι και 7αχρονα κοριτσια, σκοτωσαν πολλους συμπατριωτες μας και δεν τιμωρηθηκαν ποτε. Εμειναν ελευθεροι, εκαναν οικογενειες και μεγαλωσαν τα παιδια τους κανοντας τα σαν τα μουτρα τους. Βαζοντας τους τα ιδια σκατα στο κεφαλι που ειχαν τοτε κι αυτοι.

Αυτο που εγινε το 1974 θα μπορουσε να συμβει και σημερα αν η πατριδα μας ηταν ελευθερη και αν ο Γριβας γεννιοταν 30 χρονια μετα.

Το γιατι θα μπορουσε να συμβει και σημερα, απανταται απο την πιο πανω φωτογραφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου